Skip to main content

12 Courses

Kurban Etinin Saklanması ve Tüketimi
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Course creator: Tarım Orman Akademi

Kurban Etinin Saklanması ve Tüketimi

Prof. Dr. Tarık Haluk ÇELİK

A.Ü. Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı

Kurbanlık hayvan seçiminde, kurbanlık hayvanların kesiminde, kurbanlık hayvan kesimi sonrası, kurban etlerinin muhafazası ve tüketilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar...

Kaliteli Çiğ Süt Üretimi Elde Etme Yöntemleri
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci

Kaliteli Çiğ Süt Üretimi Elde Etme Yöntemleri

Hasan SOYDAN

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Mühendisi

Sütün bileşimi, sağım, laktasyon ve süt verimi, sütün indirilmesi, kaliteli çiğ süt, sütün bozulması, mastitis, antibiyotik kalıntısı, sağım yöntemleri, el ile sağım, makine ile sağım, hijyen... 

Güvenilir Gıda
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci

Güvenilir Gıda

Prof. Dr. Zafer GÖNÜLALAN

Yozgat Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı

Güvenilir gıdanın tanımı, hayvansal gıdalarda bulunan tehlikeler, gıda güvenliği ile toplum sağlığı arasındaki ilişki, veteriner hekimliğin gıda güvenliği ve toplum sağlığına katkıları, Türkiye ve Avrupa Birliğindeki gıda güvenliği uygulamaları...

Covid 19 Sürecinin Yiyecek ve İçecek Sektörüne Etkisi
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci

Covid 19 Sürecinin Yiyecek ve İçecek Sektörüne Etkisi

Covid 19 sürecinin yiyecek ve içecek endüstrisine, gıda güvenlik sistemlerine, biyoplastik kullanımına etkisi, yiyecek ve içecek sektörüne kazandırdığı yenilikler, hayalet mutfak kavramı, neofobi kavramı... 

Çiftlikten Sofraya Sütün Yolculuğu
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci

Çiftlikten Sofraya Sütün Yolculuğu

Sütün insan sağlığı beslenmesi açısından önemi, sokak sütü pastörize süt ve UHT süt arasındaki farklar, çiğ sütün doğrudan satışı hakkında bilgi, ülkemizdeki süt hayvancılığının durumu, ülkemizde süt ürünleri tüketimi... 


Sağlıklı Gıda ve Biyolojik Mücadele
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci

Sağlıklı Gıda ve Biyolojik Mücadele

Sağlıklı gıdanın üretimdeki yeri, dünya nüfusunun artmasıyla birlikte güvenli gıdaya ulaşılabilirlik konusundaki riskler, biyolojik mücadelenin tanımı, biyolojik mücadelede avantajlar, sorunlar ve riskler,  biyolojik mücadelede kullanılan yöntemler...

Gıda Ürünlerinde İsraf ve Kayıplar
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci

Gıda Ürünlerinde İsraf ve Kayıplar

Gıda israf ve kayıplarının önlenmesiyle ilgili çalışmalar, Hal yasası kapsamında yaş sebze ve meyve kayıplarının önlenmesi için ve gıda israfında tüketici davranışlarının olumlu yönde teşvik edilmesi için yapılması gerekenler...

Üretimden Tüketime Sütün Önemi
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci

Üretimden Tüketime Sütün Önemi

Sütün besin değeri, sütün bileşimi, süt yağının, süt proteinlerinin, laktozun işlevleri, laktoz intoleransı, mineral maddeler, üretim ve tüketim döngüsü, çiğ süt tüketimi, içme sütü çeşitleri...

Türkiye' de Sütün Geçmişi ve Geleceği
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci

Türkiye' de Sütün Geçmişi ve Geleceği

Türkiye'de hayvancılığın durumu, Dünya,  AB ve Türkiye küçükbaş varlığı,2019 yılı süt üretim miktarı...

Gıda Hijyeni
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Course creator: elif Çelebi

Gıda Hijyeni

Bu eğitimde; gıda kaynaklı hastalıklar, gıda bozulmaları, gıda zehirlenmeleri, genel hijyen kuralları ve tarladan sofraya gıda hijyeni hakkında bilgi verilecektir.

Meyve Sebze Tüketiminde Hijyen Kuralları
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Course creator: elif Çelebi

Meyve Sebze Tüketiminde Hijyen Kuralları

Elif ÇELEBİ

Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi

Bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için gerekli olan meyve ve sebzeleri tüketmeden önce gereken hijyen kurallarını uygulamak güvenli gıda tüketimiyle birlikte bağışıklık sistemimizi güçlendirmiş olacaktır...

Etiket Okuryazarlığı-STT/TETT
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Preview Course

Course creator: elif Çelebi

Etiket Okuryazarlığı-STT/TETT

Elif ÇELEBİ

Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi

Marketlerde gıda alışverişlerinde dikkat edilecek hususlar, ambalajlarda etiket bilgileri, son tüketim tarihi ile tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki fark, gıda israfını önleme..