17 Eğitimler
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Bu eğitimde; natürel zeytinyağının duyusal özellikleri, temel pozitif özellikleri (meyvemsilik, acılık, yakıcılık), temel negatif özellikleri (kızışma-çamurlu tortu, küflü-nemli, sirkemsi-şarabımsı, ıslak odun, eskimiş-bayat) ve diğer negatif özellikleri (ısıtılmış-yanmış, kaba, gres yağı vb.) konularından bahsedilmektedir.
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Prof. Dr. Nevzat ARTIK
Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
Sütte kalite nedir, sütün ve süt ürünlerinin sağlık açısından faydaları, çiğ sütün sınıflandırılması için yapılan çalışmalar, Ulusal Süt Konseyi'nin kurumsal yapısı ve faaliyetleri...
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Prof. Dr. Tarık Haluk ÇELİK
A.Ü. Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı
Kurbanlık hayvan seçiminde, kurbanlık hayvanların kesiminde, kurbanlık hayvan kesimi sonrası, kurban etlerinin muhafazası ve tüketilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar...
Bir çok gıda maddesinde doğal olarak oluşan/bulunan bazı maddeler, aşırı/bilinçsiz/kontrolsüz tüketimde insanda zehirleyici etkiye sebep olabilmektedir. Bu dersin amacı gıdalarla bulunabilecek zehirleyici etkisi olabilen maddeler hakkında bilinç düzeyini artırmaktır.
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Hasan SOYDAN
Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Mühendisi
Sütün bileşimi, sağım, laktasyon ve süt verimi, sütün indirilmesi, kaliteli çiğ süt, sütün bozulması, mastitis, antibiyotik kalıntısı, sağım yöntemleri, el ile sağım, makine ile sağım, hijyen...
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Prof. Dr. Zafer GÖNÜLALAN
Yozgat Bozok Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı
Güvenilir gıdanın tanımı, hayvansal gıdalarda bulunan tehlikeler, gıda güvenliği ile toplum sağlığı arasındaki ilişki, veteriner hekimliğin gıda güvenliği ve toplum sağlığına katkıları, Türkiye ve Avrupa Birliğindeki gıda güvenliği uygulamaları...
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Covid 19 sürecinin yiyecek ve içecek endüstrisine, gıda güvenlik sistemlerine, biyoplastik kullanımına etkisi, yiyecek ve içecek sektörüne kazandırdığı yenilikler, hayalet mutfak kavramı, neofobi kavramı...
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Sütün insan sağlığı beslenmesi açısından önemi, sokak sütü pastörize süt ve UHT süt arasındaki farklar, çiğ sütün doğrudan satışı hakkında bilgi, ülkemizdeki süt hayvancılığının durumu, ülkemizde süt ürünleri tüketimi...
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Sağlıklı gıdanın üretimdeki yeri, dünya nüfusunun artmasıyla birlikte güvenli gıdaya ulaşılabilirlik konusundaki riskler, biyolojik mücadelenin tanımı, biyolojik mücadelede avantajlar, sorunlar ve riskler, biyolojik mücadelede kullanılan yöntemler...
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Gıda israf ve kayıplarının önlenmesiyle ilgili çalışmalar, Hal yasası kapsamında yaş sebze ve meyve kayıplarının önlenmesi için ve gıda israfında tüketici davranışlarının olumlu yönde teşvik edilmesi için yapılması gerekenler...
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Sütün besin değeri, sütün bileşimi, süt yağının, süt proteinlerinin, laktozun işlevleri, laktoz intoleransı, mineral maddeler, üretim ve tüketim döngüsü, çiğ süt tüketimi, içme sütü çeşitleri...
Gıda, Beslenme ve Tüketici Bilinci
Zekeriyya ERDURMUŞ
Türkiye'de hayvancılığın durumu, Dünya, AB ve Türkiye küçükbaş varlığı, 2019 yılı süt üretim miktarı...
Bu eğitimde; gıda kaynaklı hastalıklar, gıda bozulmaları, gıda zehirlenmeleri, genel
hijyen kuralları ve tarladan sofraya gıda hijyeni hakkında bilgi verilecektir.
Elif ÇELEBİ
Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi
Bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için gerekli olan meyve ve sebzeleri tüketmeden önce gereken hijyen kurallarını uygulamak güvenli gıda tüketimiyle birlikte bağışıklık sistemimizi güçlendirmiş olacaktır...
Elif ÇELEBİ
Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi
Marketlerde gıda alışverişlerinde dikkat edilecek hususlar, ambalajlarda etiket bilgileri, son tüketim tarihi ile tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki fark, gıda israfını önleme..
Alınacak basit önlemler ve edinilecek basit alışkanlıklarla evde yapılan hatalar yüzünden maruz kalınabilecek gıda kaynaklı hastalık ve zehirlenmelerinin nasıl önlenebileceği anlatılmaktadır.
Bu eğitimde, meyve-sebzelerin bileşimi, sağlığa etkileri ve meyve-sebze işleme teknikleri (salça, meyve suyu, reçel, marmelat, jöle, konserve üretimi) hakkında bilgi verilecektir.