
38 Courses
Son Eklenen Eğitimler
Bu eğitimde; zeytinyağı tanımı ve sınıflandırılması, bileşimine etki eden faktörler, zeytin ve zeytinyağı eldesi, depolanması, zeytinlerin kırılması, yoğurulması ve dinlendirilmesi konularından bahsedilmektedir.
Son Eklenen Eğitimler
Bu eğitimde; salamura tipi siyah zeytin işleme (Gemlik Metodu, Hava Verilen Ortamda İşleme), sele zeytini işleme, teneke tipi siyah zeytin işleme (salamuralı, salamurasız), yuvarlama/çevirme zeytin, zeytinlerin ambalajlanması, depolanması gibi konular anlatılacaktır.
Son Eklenen Eğitimler
Bu ders kapsamında tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında genel bilgi, tohumla (generatif) üretim ve vejetatif (çelikle) üretim, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinde yer seçimi, hasat toplanması ve kurutulması hakkında bilgiler verilmiştir.
Son Eklenen Eğitimler
Bu ders kapsamında bezelye bitkisinin önemi, dünyada ve ülkemizde bezelye tarımı ve yetiştiriciliği, kullanım alanları konuları hakkında bilgiler verilmiştir.
Son Eklenen Eğitimler
Bu ders kapsamında domates yetiştiriciliğinde domates bitkisinin bitkisel özellikleri,çeşitleri, ekolojik istekleri, bakım işlemleri, yaygın görülen hastalık ve zararlılar ile hasat işlemleri hakkında bilgiler verilmiştir.
Son Eklenen Eğitimler
Bu ders kapsamında muzun tanımı, önemi, botanik özellikleri, bakımı, besleme, hasat konuları, hastalık ve zararlıları anlatılmaktadır.
Son Eklenen Eğitimler
Örtü altı yetiştiriciliği hem topraklı hem de topraksız ortamda yapılmaktadır. Örtü altı yetiştiriciliğinde yüksek verim ve kaliteli üretim
yapılabilmesi için ışık, sıcaklık, nem ve hava gibi iklim faktörlerinin kontrol
altında tutulması gerekir.
Son Eklenen Eğitimler
Meyve Fidanı Üretimi dersi ile fidanların çoğaltma yöntemleri, vejetatif ve aşı ile çoğaltma yöntemleri, fidanlıkların kurulması ve bakım işlemleri ile ilgili bazı bilgiler paylaşılmıştır.
Son Eklenen Eğitimler
Kompost eğitiminde kompostun faydaları, açık yığın metodu ile kompostlaştırma ilkeleri, kompost yapımı sırasında karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm önerilerinden bahsedilmiştir.
Son Eklenen Eğitimler
Organik Tarım dersinde temel ilkeler ve yetiştiricilik, organik tarımda bitki besleme ve bitki koruma, bitkisel üretim, verim, maliyet, arz, talep ve pazarlama konuları anlatılmıştır.
Son Eklenen Eğitimler
Bu derste topraksız tarımın tanımı, teknikleri, organik ve inorganik ortamlar, topraksız tarımın avantaj ve dezavantajları anlatılmıştır.
Son Eklenen Eğitimler
Bu eğitim ile Meyve Bahçesi tesisinde yer, tür ve çeşit seçimi, arazi hazırlığı ve fidan dikimi konularında bilgiler verilmiştir.
Son Eklenen Eğitimler
Temel arıcılık eğitimi gerek mevcut arıcılarımızın, gerekse arıcılığa yeni başlayacak yetiştirici adaylarının arıcılıkla ilgili bilgi ve becerilerinin artırılması suretiyle ülkemizin arıcılık potansiyelinin verimli kullanılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Bu eğitim paketinde,
arıların sınıflandırılmasından Türkiye’de arıcılığa, koloni yönetiminden arı
ürünlerine, önemli polen ve nektar kaynaklarından arı hastalık ve zararlılarına
kadar arıcılıkla ilgili ihtiyaç duyulabilecek her konuda eğitim içeriklerine
ulaşılabilecektir.
Son Eklenen Eğitimler
İleri Arıcılık eğitiminde belirli bir bilgi birikimine sahip mevcut arıcılar ile "Temel Arıcılık" bölümümüzdeki eğitimleri tamamlayan arıcılar / yeni başlayacak yetiştirici adayları, arıcılıkla ilgili daha detaylı bilgilere ve ileri uygulamalara ulaşabileceklerdir.
Bu eğitim paketinde, koloni yönetimindeki ileri uygulamalar, ana arı üretimi yöntemleri, hormon ve feromonlar gibi eğitim içerikleri ile bunlara ilişkin saha uygulama görüntüleri, Türkiye'den arıcılık görüntüleri ve arıcılık müzeleri görüntüleri gibi eğitim içeriklerine ulaşılabilecektir.
Son Eklenen Eğitimler
Bu eğitimde, Yağmurlama Sulama hakkında genel bilgiler verilmekte, önemli kavram ve tanımlar açıklanarak, Yağmurlama Sulama Sistemi' nin diğer sulama sistemlerine göre üstünlükleri ve kısıtları hakkında bilgi aktarılmaktadır. Ayrıca, gübreleme ve dondan korunma gibi özel uygulamalar hakkında genel bilgilere yer verilmektedir.
Son Eklenen Eğitimler
Bu eğitimde, ülkemiz
Trabzon hurması yetiştiriciliğinde sorun olan “Önemli Trabzon Hurması Hastalık ve
Zararlıları ile Mücadelesi” konusunda gerekli olan pratik bilgiler ile bu
zararlılar ve mücadele yönetimleri hakkında bilgi verilmektedir.
Son Eklenen Eğitimler
Bağ hastalıkları ve mücadelesi konusu Zirai Mücadele içerisinde önemli bir yer işgal eder. Bu eğitimde Ülkemiz bağlarında sorun olan önemli hastalıklar ve, bunların mücadelesi anlatılmaktadır.
Son Eklenen Eğitimler
Bu eğitimin amacı, katılımcıların her yıl üretim sezonu boyunca ceviz ağaçlarında sorun olan “Önemli Ceviz Zararlıları ve Mücadelesi” konusunda gerekli olan kısa ve pratik bilgiye sahip olmalarını, bu bilgiler ışığında da kendi bahçelerinin birer uzmanı haline gelerek, cevizlerde görülebilecek zararlı böcek ve akarlara karşı başarılı bir mücadele yönetimi bilgi ve becerisi kazanmalarını sağlamaktır.
Son Eklenen Eğitimler
Asmalarda Yaz ve Kış Budaması her bölgede olduğu gibi özellikle Çukurova Bölgesi gibi erkenci çeşitlerin yetiştirildiği ve örtü altı yetiştirme sistemlerinin kullanıldığı bölgelerde önemli bir konudur. Budama teknikleri verimi etkileyen en önemli hususlardandır.
Son Eklenen Eğitimler
İkinci sınıf toprak işleme alet ve makineleri genellikle birinci sınıf toprak işleme alet ve makinelerinden sonra devreye girer ve nihai olarak bir sonraki ekim işlemine uygun bir tohum yatağı hazırlamak amacıyla kullanılırlar.