
44 Courses
Modified 4 May 2020
Modified 30 April 2020
Modified 15 May 2020
Çiftçi Eğitimleri
Kırsal Kalkınma
Modified 1 May 2020
Modified 1 May 2020
Dr. Bekir PAKDEMİRLİ
Tarım ve Orman Bakanı
Dijital tarım ve akıllı tarımın tanımı, uygulamalarının neler olduğu, nerelerde kullanılacağı, sağlayacağı katkılar, tarımdaki makro projelerimiz ve markalarımız...
Dr. Bekir PAKDEMİRLİ
Tarım ve Orman Bakanı
Değer fiyattan, tüm alıcılar ve üreticiler online platform üzerinden buluşabilecek, üretici-tüketici-sektör hepsi kazanacak!..
Kemal ÇİFÇİ
Coğrafi İşaretler Derneği Genel Sekreteri/Marka Danışmanı
Marka kültürü ve aşamaları, tarımda marka iletişimi, tarım ürünleri için markalaşma, pandemi, Türk tarımı ve tüketici eğilimleri...
Doç. Dr. Mehmet Saltuk ARIKAN
Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi
Kooperatif ve kooperatifçilik kavramları, kooperatifçiliğin ülkemize gelişi, hayvancılık kooperatifleri ile ilgili değerlendirme, pazarlama ve pazarlama araçları, marka ve markalaşma, hayvansal ürünlerin pazarlama kanalları, hayvancılıkta kooperatifleşme ve pazarlama...
Mine ATAMAN
Tarım Yazarı/Tohum Platformu Kurucusu
Yerel tohumların Anadolu tarımındaki önemi, iklim değişikliği tarıma nasıl yön verir, tarımda karlılığın arttırılması, iklim değişikliğinin beslenme alışkanlıklarına etkisi, çiftçinin tarımsal üretim yaparken kar elde etmek için tercih edebileceği tarımsal ürünler, Anadolu'da yapılan ekmek türleri...
Prof. Dr. İsmail KARACA
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi
Bitkisel üretimde entegre mücadelenin tanımı, nasıl yapıldığı, dünyada ve ülkemizdeki biyolojik mücadele çalışmaları, biyolojik mücadelede kullanılan etmenler...
Prof. Dr. Hasan Hüseyin ÖZTÜRK
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi
Yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemiz ve tarım sektörü açısından önemi, yenilenebilir enerji üretim teknolojileri, sera iklimlendirme için jeotermal enerji kullanımı, bitkisel ve hayvansal kökenli biyokütleden enerji üretimi, biyogaz üretimi ve kullanımının tarımsal üretim açısından önemi, ülkemizde tarımda yenilenebilir enerji kullanımının artırılmasının nasıl gerçekleştirilebileceği...
Prof. Dr. Kürşat DEMİRYÜREK
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi
Girişimciliğin önemi, girişimcinin tanımı, girişimci olunmak istenmesinin nedenleri, tarımsal girişimciliğin tanımı, tarımsal girişimcilerin kimler olunacağı, tarımsal girişimcilik türleri, girişimci kişilerin ortak özellikleri, tarımsal girişimcilik eğitimleri, girişimcilerin önündeki engeller ve bu engellerin nasıl aşınılacağı, tarımda girişimciliği destekleyen kuruluşlar ve destekleri...
Prof. Dr. Fahri YİĞİT
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye ASMK Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bölüm Başkanı ve Yüksekokul Müdürü
Hastalıkların nedeni, hastalıkların çıkış dönemleri, üreticilerimizin hastalıklarla mücadelede dikkat etmesi gereken hususlar, günümüzdeki en önemli toprak kaynaklı hastalıklar, bitkilerin toprak üstü yeşil aksamında görülen en önemli hastalıklar, ülkemizde biyolojik mücadele konusunda yapılması gerekenler...
Prof. Dr. Cafer GENÇOĞLAN
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı
Doç. Dr. Servet TEKİN
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi
Kuraklığın tanımı, Türkiye'nin iklim değişimine kendini hazırlama nedenleri, sürdürülebilir gıda güvenilirliğine ihtiyaç duyulma nedenleri, ülkemizde kurak bölgelerde bugüne kadar yapılan çiftçi uygulamaları, FAO'nun geçtiğimiz yıl kinoa bitkisini neden yüzyılın bitkisi seçtiği, kuraklığa karşı seçilebilecek sulama yöntemi ve sulama teknikleri, kinoa bitkisinin yetişme bölgeleri, kuraklığa karşı sulama otomasyon uygulamaları, kuraklığa karşı dayanıklı bitki türleri, kinoa bitkisinin hasadı ve pazarlama durumu, ülkemiz genelinde kinoa bitkisinin yaygınlaşması için yapılması gerekenler...
Prof. Dr. Mahmut ÇETİN
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi
Kuraklığın sebebi ve çeşitleri, kuraklığa neden olan faktörler, ülkemizin geçmişten geleceğe kuraklık eğitimi, kuraklık yönetim planı çerçevesinde alınacak önlemler, ülkemizin su kaynakları potansiyeli, tarımsal su yönetiminde sulama birlikleri...
Doç. Dr. Yener ATASEVEN
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi
Organik tarımın tanımı, organik tarımda genel kurallar, organik tarımın ülkemizdeki ve dünyadaki durumu, organik tarımda kontrol ve sertifikasyon süreçleri, ürünün organik olup olmadığını belirleyen unsurlar, ülkemizde organik tarımın geliştirilebilmesi için yürütülen faaliyetler...
Aslıhan G. KAYA
Bütünsel Beslenme ve Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu
Tüketiciler tarımsal ürün alışverişlerinde nelere dikkat ediyor, tarım ürünlerinde farklılaşma mümkün mü, fark yaratabilmek için nasıl bir yol haritası izlenebilir, tarım ürünlerinin pazarlanmasının dünyadaki durumu...
Ömer ŞENGÜLER
Girişimci/Yazar
Marka nedir, sadece lüx ve pahalı ürünler mi marka olur, tarım ve hayvancılıkta markalaşmanın ülkemize katkıları nelerdir, tarımda markalaşmanın finansal getirileri var mıdır, tarım ve hayvancılık sektöründe dünya markası oluşturulabilir mi, marka oluşturmak için kimlerle çalışılmalıdır, tarımda markalaşmak için devlet katkısı ne kadar önemlidir?.
Prof. Dr. Ender YARSAN
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı
Veteriner hekimlikte ilaç kullanımı, ilaçlardan kaynaklanan problemler, veteriner hekimin sorumlulukları, kalıntı kavramı ve halk sağlığı açısından önemi, kalıntıların önlenmesi, Ulusal kalıntı izleme planı, antibiyotiğin tanımı, hangi amaçlarla kullanıldığı, antibiyotik direnci, direnci önlemek için yapılabilecekler, antibiyotiklere alternatif uygulamalar...
Prof. Dr. Mustafa ERKAN
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı
Gıda israf ve kayıplarının önlenmesiyle ilgili ne gibi çalışmalar yapılmakta, ülkemizde gıda kaybı ve israfı konusunda uygulanan politikaların kanun ve düzenlemelerin etkisi nelerdir, gıda kaybı ve israfının ülkemizdeki ekonomik boyutu nedir, Hal yasası kapsamında yaş sebze ve meyve kayıplarının önlenmesi için ve gıda israfında tüketici davranışlarının olumlu yönde teşvik edilmesiyle ilgili neler yapılmalıdır...
Prof. Dr. Önder ÇALMAŞUR
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı
Sağlıklı gıdanın üretimdeki yeri, dünya nüfusunun artmasıyla birlikte güvenli gıdaya ulaşılabilirlik konusundaki riskler, biyolojik mücadelenin tanımı, biyolojik mücadelede avantajlar, sorunlar ve riskler, biyolojik mücadelede kullanılan yöntemler...
Prof. Dr. Hasan Hüseyin ATAR
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı
Su ürünlerinin mevcut durumu, ülkemizde ve dünyada su ürünleri üretimi ve tüketimi, su ürünleri üretiminin sürdürülebilirlik durumu, ülkemizin dünya su ürünleri üretimindeki yeri, avcılığı yapılan önemli deniz ürünlerinin üretim miktar ve payları, insan beslenmesinde su ürünlerinin yeri, ülkemizde avcılığın durumu, balık tüketiminin insan sağlığı açısından en önemli faydaları, su ürünlerinin geleceği...
Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Dekanı
Ülkemiz kuraklık açısından nasıl bir dönemden geçiyor, iklim değişikliği modelleri sonuçlarından yararlanılarak neler yapılmakta, Ülkemizdeki sulama durumu ile ilgili değerlendirme, hangi sulama yöntemleri su tasarrufu açısından öne çıkmakta...
Prof. Dr. Zeki BAYRAMOĞLU
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı
Sürdürülebilir tarım nedir, neden önemlidir, ülkemizde sürdürülebilir tarım konusunda neler yapılıyor, neler yapılmalı, nasıl bir yol izlenmeli, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları ile doğaya zarar vermeden sürdürülebilirlik nasıl sağlanabilir...