
51 Courses
Bitkisel Üretim
Bu eğitimde, ahududu çeşitleri, böğürtlen çeşitleri, iklim ve toprak istekleri, çoğaltma, bahçe tesisi, kültürel işlemler, terbiye sistemleri, frenküzümü ve bektaşi üzümü, çeşitleri, bitki morfolojisi, iklim ve toprak istekleri, sulama, gübreleme ve budama konuları anlatılacaktır.
Bitkisel Üretim
Bu eğitimde, budamanın tanımı ve amacı, budamanın sınıflandırılması, budama zamanının belirlenmesi, budamada bırakılacak göz sayısının kararlaştırılması, yaz budamasının amacı, bağcılıkta yaygın olarak kullanılan terbiye sistemleri, bağcılıkta don riskine karşı alınacak önlemler ile ilgili bilgiler verilecektir.
Bitkisel Üretim
Bu eğitimde, patatesin önemi, kullanım alanları, iklim isteği, toprak isteği, ekim nöbeti, tohum yatağı hazırlığı, dikim, gübreleme, bakım, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat ve depolama konuları anlatılacaktır.
Bitkisel Üretim
Bu eğitimde; pırasa çeşitleri, pırasanın ekolojik istekleri, yetiştirme tekniği (fide ile üretim), kültürel işlemler (toprak işleme, gübreleme, münavebe), bitki gelişimi ve hasat, hastalık ve zararlılarla mücadele konuları hakkında bilgi verilecektir.
Bitkisel Üretim
Bu eğitimde; susamın kullanım alanları, susam bitkisinin yapısal özellikleri (kök, gövde, yaprak, çiçek, kapsül, tohum rengi), yarı mekanize hasada uygun susam yetiştiriciliği (uygun çeşit seçimi, toprak hazırlığı ve ekim, gübreleme, çapalama, sulama ve diğer bakım işleri, yabancı ot kontrolü), hasat harman ve depolama konuları hakkında bilgi verilecektir.
Bitkisel Üretim
Çeltik Yetiştiriciliği eğitimi kapsamında; çeltiğin iklim ve toprak istekleri, toprak işleme, ekim, gübreleme, sulama, yabancı ot kontrolü ve mücadele yöntemleri, çeltik hastalıkları, hasat ile kurutma ve depolama konularında bilgi verilmiştir.
Bitkisel Üretim
Uğur ERYILMAZ
Ziraat Mühendisi
Bu eğitimde topraksız ortamda yetiştirilecek çilek bitkisinin seranın kurulumundan çilek bitkisinin topraksız ortama dikilişine kadar geçen süreci anlatılmaktadır.
Bitkisel Üretim
Doç. Dr. Keziban YAZICI
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Ülkemizde ve dünyadaki çay üretimi, çay yetiştiriciliğinde iklim koşulları, yetiştirme teknikleri ve üretiminde uygulanan modern yaklaşımlar, çay hasadı, çay üretiminde karşılaşılan sorunlar, bu konuda yapılan çalışmalar ve çözüm önerileri...
Oğul Otu (Melissa officinalis) bitkisinin yetiştiriciliği, iklim ve toprak istekleri, bakım, sulama, yabancı ot mücadelesi, gübreleme, hasat ve kurutma işlemlerinin uygulamalarını aktarılmaktadır
Bitkisel Üretim
Asmalarda Kış Budaması her bölgede olduğu gibi özellikle Çukurova Bölgesi gibi erkenci çeşitlerin yetiştirildiği ve örtü altı yetiştirme sistemlerinin kullanıldığı bölgelerde önemli bir konudur. Budama teknikleri verimi etkileyen en önemli hususlardandır.
Bitkisel Üretim
Bitkisel Üretim
Dr. Mustafa ÜNLÜ
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi
Muz bitkisinin tanımı, nasıl yetiştirildiği, iklim ve sıcaklık istekleri, gübreleme, seralarda ve açıkta muz yetiştiriciliği arasındaki fark, hasadı...
Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Emre ESER/ Özler Tarım Anaç kalem ilişkileri ve uyuşmazlık, aşılamada kullanılacak anaç bitkilerin seçimi, aşının tutmasını etkileyen faktörler, kalem aşısı ve çeşitleri.. |
Bitkisel Üretim
Ramazan KONAK
İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi
İncirde kurutma işlemi, kurutmanın diğer meyve ve sebze kurutmalarından farkı, kurutma aşamasında dikkat edilecek hususlar, hasatta kullanılan fileler ve önemi, kurutma sergi alanlarının yapısı...
Emine ZORLU YALÇINER
Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Mühendisi
Ülkemizde yetiştirilen baklagil, buğdaygil ve diğer yem bitkileri...
Bitkisel Üretim
Feyza Döndü BİLGİN
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi
Yem bitkileri tanımı ve önemi, sıcak mevsim buğdaygil yem bitkileri, chloris gayana (rodos otu) yetiştiriciliği...
Hüseyin AYDIN
Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi
Mikorizanın tanımı, bitki gelişimi üzerine etkisi, mikorizanın besin elementi alımına etkisi, toprak gelişimi üzerine etkisi...
A. Sinan ÇALIŞKAN
Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Uzman Biyolog
Mantarların bölümleri, mantar toplanırken kullanılan ekipmanlar, mantarların çıkma mevsimi, mantar çeşitleri, mantar zehirlenmelerinde yapılması gerekenler...
Bitkisel Üretim
Veysel ARAS
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi
Karpuzun tarihçesi, dünyadaki ve ülkemizdeki üretim durumu, insan beslenmesindeki yeri, kök ve gövde yapısı, karpuz üretiminde tohum seçimi için öneriler...
Bitkisel Üretim
Dr. Reyhan BAHTİYARCA BAĞDAT
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi
Ülkemizde yürütülmekte olan bitki ıslah çalışmaları, tek yıllık ve çok yıllık tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği...