Skip to main content

49 Courses

Bağlarda Çelikle Çoğaltma
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Bağlarda Çelikle Çoğaltma

Bağcılıkta Çelikle Çoğaltma tekniği diğer çoğaltma tekniklerinde olduğu gibi yeni bir fidan üretme ve fidan sayısını artırmak amacıyla yapılır. Bu bölümde asmalarda çelikle çoğaltma anlatılmaktadır.


Topraksız Tarım Çilek Serası Kurulumu
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Topraksız Tarım Çilek Serası Kurulumu

Uğur ERYILMAZ

Ziraat Mühendisi

Bu eğitimde topraksız ortamda yetiştirilecek çilek bitkisinin seranın kurulumundan çilek bitkisinin topraksız ortama dikilişine kadar geçen süreci anlatılmaktadır.

Sürdürülebilir Çay Tarımı
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Sürdürülebilir Çay Tarımı

Doç. Dr. Keziban YAZICI
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Ülkemizde ve dünyadaki çay üretimi, çay yetiştiriciliğinde iklim koşulları, yetiştirme teknikleri ve üretiminde uygulanan modern yaklaşımlar, çay hasadı, çay üretiminde karşılaşılan sorunlar, bu konuda yapılan çalışmalar ve çözüm önerileri...

Oğul Otu Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Teacher: Sevinç Demir

Oğul Otu Yetiştiriciliği

Oğul Otu (Melissa officinalis) bitkisinin yetiştiriciliği, iklim ve toprak istekleri, bakım, sulama, yabancı ot mücadelesi, gübreleme, hasat ve kurutma işlemlerinin uygulamalarını aktarılmaktadır



Bağlarda (Asmalarda) Kış Budaması
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Bağlarda (Asmalarda) Kış Budaması

Asmalarda Kış Budaması her bölgede olduğu gibi özellikle Çukurova Bölgesi gibi erkenci çeşitlerin yetiştirildiği ve örtü altı yetiştirme sistemlerinin kullanıldığı bölgelerde önemli bir konudur. Budama teknikleri verimi etkileyen en önemli hususlardandır. 

İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği

  • Kavak mantarı olarak ta bilinen İstiridye mantarı yetiştiriciliği şapkalı mantar yetiştiriciliğine oranla daha az bilinmektedir. Kültür mantarları içerisinde yetiştiriciliği en kolay olan mantardır. Birçok organik ortamlarda yetişebilmektedir.

Yemeklik Tane Baklagiller, Nohut Tarımı
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Yemeklik Tane Baklagiller, Nohut Tarımı

Dr. Dürdane MART
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi
Türkiye'de baklagiller, nohut tarımı (ekim, bakım, hasat), hastalık ve zararlıları...

Muz Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Muz Yetiştiriciliği

Dr. Mustafa ÜNLÜ

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi

Muz bitkisinin tanımı, nasıl yetiştirildiği, iklim ve sıcaklık istekleri, gübreleme, seralarda ve açıkta muz yetiştiriciliği arasındaki fark, hasadı...



Kalem Aşılamaları
Bitkisel Üretim
Preview Course

Course creator: Muammer BEKAR

Kalem Aşılamaları

Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü

Emre ESER/ Özler Tarım

Anaç kalem ilişkileri ve uyuşmazlık, aşılamada kullanılacak anaç bitkilerin seçimi, aşının tutmasını etkileyen faktörler, kalem aşısı ve çeşitleri..


İncirde Hasat ve Kurutma
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

İncirde Hasat ve Kurutma

Ramazan KONAK

İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi

İncirde kurutma işlemi, kurutmanın diğer meyve ve sebze kurutmalarından farkı, kurutma aşamasında dikkat edilecek hususlar, hasatta kullanılan fileler ve önemi, kurutma sergi alanlarının yapısı...

Yem Bitkileri Yetiştiriciliği ve Önemi
Bitkisel Üretim
Preview Course

Teacher: emine zorlu yalçıner

Yem Bitkileri Yetiştiriciliği ve Önemi

Emine ZORLU YALÇINER 

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Mühendisi

Ülkemizde yetiştirilen baklagil, buğdaygil ve diğer yem bitkileri...

Chloris Gayana (Rodos Otu) Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Chloris Gayana (Rodos Otu) Yetiştiriciliği

Feyza Döndü BİLGİN

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi

Yem bitkileri tanımı ve önemi, sıcak mevsim buğdaygil yem bitkileri, chloris gayana (rodos otu) yetiştiriciliği...

Mikorizalar Kök Mantarları
Bitkisel Üretim
Preview Course

Course creator: Hüseyin AYDIN

Mikorizalar Kök Mantarları

Hüseyin AYDIN

Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi

Mikorizanın tanımı, bitki gelişimi üzerine etkisi, mikorizanın besin elementi alımına etkisi, toprak gelişimi üzerine etkisi...

Mantar Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Course creator: Sinan Çalışkan

Mantar Yetiştiriciliği

A. Sinan ÇALIŞKAN

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Uzman Biyolog

Mantarların bölümleri, mantar toplanırken kullanılan ekipmanlar, mantarların çıkma mevsimi, mantar çeşitleri, mantar zehirlenmelerinde yapılması gerekenler...


Karpuz Yetiştiriciliği-Belgesiz
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Karpuz Yetiştiriciliği-Belgesiz

Veysel ARAS
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi
Karpuzun tarihçesi, dünyadaki ve ülkemizdeki üretim durumu, insan beslenmesindeki yeri, kök ve gövde yapısı, karpuz üretiminde tohum seçimi için öneriler... 

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği

Dr. Reyhan BAHTİYARCA BAĞDAT

Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi

Ülkemizde yürütülmekte olan bitki ıslah çalışmaları, tek yıllık ve çok yıllık tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği...

Kiraz Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Kiraz Yetiştiriciliği

Nilgün GÜMÜŞAY

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Mühendisi

Kiraz yetiştiriciliğinin ekonomik önemi, kiraz bitkisinin yetişme alanları ve çeşitler, ekolojik istekleri, yetiştiriciliğinde kullanılan araçlar, kiraz bahçe tesisinde dikkat edilecek hususlar...


Kestane Hasadı
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Kestane Hasadı

Prof. Dr. Engin ERTAN

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi

Kestane üretimimizin dünyadaki konumu, kestane hasat zamanı, kestane hasadında dikkat edilecek hususlar, kestane kanseri ve hasadın kansere etkisi, kestane hasadı sonrası kestanelerin doğru saklanması...

Yer Fıstığı Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Teacher: Ayşe Nuran ÇİL

Yer Fıstığı Yetiştiriciliği

Dr. Ayşe Nuran ÇİL

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi

Yer fıstığı yetiştiriciliği, yabancı ot, hastalık ve zararlıları, Ayşe hanım yer fıstığı çeşidinin özellikleri ve yaygınlaştırılması yayım projesi, demonstrasyon alanları... 


Türkiye'de Yem Bitkisi Üretimi
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Türkiye'de Yem Bitkisi Üretimi

Ülkemizde tarımı yapılan yem bitkileri, yem bitkilerinin önemi, meraların önemi ve ülkemizdeki durumu, kaba yemin ülkemiz hayvancılığı açısından önemi, yem bitkileri ve çayır meraların ülkemiz hayvancılığının gelişmesindeki rolü...