Skip to main content

34 Courses

Bağlarda (Asmalarda) Kış Budaması
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Bağlarda (Asmalarda) Kış Budaması

Asmalarda Kış Budaması her bölgede olduğu gibi özellikle Çukurova Bölgesi gibi erkenci çeşitlerin yetiştirildiği ve örtü altı yetiştirme sistemlerinin kullanıldığı bölgelerde önemli bir konudur. Budama teknikleri verimi etkileyen en önemli hususlardandır. 

Bağcılıkta Yaz (Yeşil) Budaması
Bitkisel Üretim
Preview Course

Course creator: Özlem Akbalık

Bağcılıkta Yaz (Yeşil) Budaması

Türkiye, bağ alanı ve üzüm üretiminde dünyanın önemli ülkeleri arasında yer almaktadır..

Bağlarda budama,; ürün miktar, kalite ve maliyetini  etkilemesi nedeniyle son derece önemli bir uygulamadır.


İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Manager: Emin Tepeli

İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği

  • Kavak mantarı olarak ta bilinen İstiridye mantarı yetiştiriciliği şapkalı mantar yetiştiriciliğine oranla daha az bilinmektedir. Kültür mantarları içerisinde yetiştiriciliği en kolay olan mantardır. Birçok organik ortamlarda yetişebilmektedir.


Yemeklik Tane Baklagiller, Nohut Tarımı
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Yemeklik Tane Baklagiller, Nohut Tarımı

Dr. Dürdane MART
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi
Türkiye'de baklagiller, nohut tarımı (ekim, bakım, hasat), hastalık ve zararlıları...

Muz Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Muz Yetiştiriciliği

Dr. Mustafa ÜNLÜ

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi

Muz bitkisinin tanımı, nasıl yetiştirildiği, iklim ve sıcaklık istekleri, gübreleme, seralarda ve açıkta muz yetiştiriciliği arasındaki fark, hasadı...



Kalem Aşılamaları
Bitkisel Üretim
Preview Course

Course creator: Muammer BEKAR

Kalem Aşılamaları

Muammer BEKAR

Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü

Emre ESER/ Özler Tarım

Anaç kalem ilişkileri ve uyuşmazlık, aşılamada kullanılacak anaç bitkilerin seçimi, aşının tutmasını etkileyen faktörler, kalem aşısı ve çeşitleri..


İncirde Hasat ve Kurutma
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

İncirde Hasat ve Kurutma

Ramazan KONAK

İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Gıda Yüksek Mühendisi

İncirde kurutma işlemi, kurutmanın diğer meyve ve sebze kurutmalarından farkı, kurutma aşamasında dikkat edilecek hususlar, hasatta kullanılan fileler ve önemi, kurutma sergi alanlarının yapısı...

Yem Bitkileri Yetiştiriciliği ve Önemi
Bitkisel Üretim
Preview Course

Manager: Tunay ÜnsalTeacher: emine zorlu yalçıner

Yem Bitkileri Yetiştiriciliği ve Önemi

Emine ZORLU YALÇINER /Tunay ÜNSAL

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Mühendisi/Ziraat Yüksek Mühendisi

Ülkemizde yetiştirilen yem bitkileri, baklagil yem bitkileri/Çayır ve mera yönetimi, yabancı ot mücadelesi, gübreleme ve sulama, çayır mera ıslahı... 

Chloris Gayana (Rodos Otu) Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Chloris Gayana (Rodos Otu) Yetiştiriciliği

Feyza Döndü BİLGİN

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi

Yem bitkileri tanımı ve önemi, sıcak mevsim buğdaygil yem bitkileri, chloris gayana (rodos otu) yetiştiriciliği...

Mikorizalar Kök Mantarları
Bitkisel Üretim
Preview Course

Course creator: Hüseyin AYDIN

Mikorizalar Kök Mantarları

Hüseyin AYDIN

Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi

Mikorizanın tanımı, bitki gelişimi üzerine etkisi, mikorizanın besin elementi alımına etkisi, toprak gelişimi üzerine etkisi...

Mantar Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Course creator: Sinan Çalışkan

Mantar Yetiştiriciliği

A. Sinan ÇALIŞKAN

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Uzman Biyolog

Mantarların bölümleri, mantar toplanırken kullanılan ekipmanlar, mantarların çıkma mevsimi, mantar çeşitleri, mantar zehirlenmelerinde yapılması gerekenler...


Karpuz Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Karpuz Yetiştiriciliği

Veysel ARAS
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi
Karpuzun tarihçesi, dünyadaki ve ülkemizdeki üretim durumu, insan beslenmesindeki yeri, kök ve gövde yapısı, karpuz üretiminde tohum seçimi için öneriler... 

Buğday Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Buğday Yetiştiriciliği

Buğday, tek yıllık bir bitki olup, her türlü iklim ve toprak koşullarında yetişebilecek çok sayıda çok sayıda çeşitlere sahip olması nedeniyle, dünyanın hemen her tarafında yetiştirilmektedir. Buğday gerek dünyada; gerekse ülkemizde en fazla üretilen tarım ürünüdür.

Kiraz Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Kiraz Yetiştiriciliği

Nilgün GÜMÜŞAY

Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Ziraat Mühendisi

Kiraz yetiştiriciliğinin ekonomik önemi, kiraz bitkisinin yetişme alanları ve çeşitler, ekolojik istekleri, yetiştiriciliğinde kullanılan araçlar, kiraz bahçe tesisinde dikkat edilecek hususlar...


Kestane Hasadı
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Kestane Hasadı

Prof. Dr. Engin ERTAN

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi

Kestane üretimimizin dünyadaki konumu, kestane hasat zamanı, kestane hasadında dikkat edilecek hususlar, kestane kanseri ve hasadın kansere etkisi, kestane hasadı sonrası kestanelerin doğru saklanması...

Yer Fıstığı Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Teacher: Ayşe Nuran ÇİL

Yer Fıstığı Yetiştiriciliği

Dr. Ayşe Nuran ÇİL

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi

Yer fıstığı yetiştiriciliği, yabancı ot, hastalık ve zararlıları, Ayşe hanım yer fıstığı çeşidinin özellikleri ve yaygınlaştırılması yayım projesi, demonstrasyon alanları... 


Türkiye'de Yem Bitkisi Üretimi
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Türkiye'de Yem Bitkisi Üretimi

Ülkemizde tarımı yapılan yem bitkileri, yem bitkilerinin önemi, meraların önemi ve ülkemizdeki durumu, kaba yemin ülkemiz hayvancılığı açısından önemi, yem bitkileri ve çayır meraların ülkemiz hayvancılığının gelişmesindeki rolü...

Çukurova Bölgesi Bezelye Yetiştiriciliği ve Islah Çalışmaları
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Çukurova Bölgesi Bezelye Yetiştiriciliği ve Islah Çalışmaları

Dr. Meltem TÜRKERİ

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi

Baklagillerin önemi, bezelyenin önemi, dünyada ve ülkemizde bezelye tarımı, bezelye yetiştiriciliği...


Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Bitkisel Üretim

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği

Dr. Reyhan BAHTİYARCA BAĞDAT

Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi

Ülkemizde yürütülmekte olan bitki ıslah çalışmaları, tek yıllık ve çok yıllık tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği...

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği
Bitkisel Üretim
Preview Course

Course creator: canan şimşek öztürk

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği

Canan ŞİMŞEK ÖZTÜRK

Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Peyzaj Mimarı

Süs bitkisinin tanımı, sınıflandırılması, iç mekan ve dış mekan süs bitkilerinin sınıflandırılması, ülkemizde ve dünyada süs bitkileri üretimi ve ticareti, süs bitkileri üretiminin avantajları, süs bitkileri üretimi için öneriler...