39 Eğitimler
Hayvansal Üretim
Yurt dışından ithal edilen büyükbaş ve küçükbaş hayvan ırkları, seçim kriterleri ve pedigriler hakkında bilgi verilmiştir.
Eğitime Yalnızca Bakanlığımız Personeli Katılım Sağlayabilmektedir.
Bakanlığımız Personeliyseniz ve yeni kayıt oluşturduysanız, Eğitime kaydınız otomatik olarak gerçekleşecektir.
Eğer hata alırsanız Lütfen Kısa Bir Süre Sonra Tekrar Deneyin.
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde koyun yetiştiriciliğinin ülkemiz ekonomisine faydaları, koyun sürülerinde doğumların toplulaştırılmasının yetiştirme ve ekonomik açıdan avantajları, koç katımının yöntemleri ve kızgınlığa etkileri, koyunlarda hormon uygulamaları, flashing uygulaması ve vitamin-mineral takviyeleri hakkında bilgi verilmektedir.
Hayvansal Üretim
Atçılık tarihi, atçılık faaliyetleri ve TİGEM'de gerçekleştirilen safkan arap atının ıslah çalışmalarından bahsedilmektedir.
Hayvansal Üretim
Temel arıcılık eğitimi gerek mevcut arıcılarımızın, gerekse arıcılığa yeni başlayacak yetiştirici adaylarının arıcılıkla ilgili bilgi ve becerilerinin artırılması suretiyle ülkemizin arıcılık potansiyelinin verimli kullanılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Bu eğitim paketinde,
arıların sınıflandırılmasından Türkiye’de arıcılığa, koloni yönetiminden arı
ürünlerine, önemli polen ve nektar kaynaklarından arı hastalık ve zararlılarına
kadar arıcılıkla ilgili ihtiyaç duyulabilecek her konuda eğitim içeriklerine
ulaşılabilecektir.
Hayvansal Üretim
İleri Arıcılık eğitiminde belirli bir bilgi birikimine sahip mevcut arıcılar ile "Temel Arıcılık" bölümümüzdeki eğitimleri tamamlayan arıcılar / yeni başlayacak yetiştirici adayları, arıcılıkla ilgili daha detaylı bilgilere ve ileri uygulamalara ulaşabileceklerdir.
Bu eğitim paketinde, koloni yönetimindeki ileri uygulamalar, ana arı üretimi yöntemleri, hormon ve feromonlar gibi eğitim içerikleri ile bunlara ilişkin saha uygulama görüntüleri, Türkiye'den arıcılık görüntüleri ve arıcılık müzeleri görüntüleri gibi eğitim içeriklerine ulaşılabilecektir.
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, sığırların su ihtiyacı, su ihtiyacının tespitinde dikkat edilmesi gereken hususlar, sığırların içme suyu kalitesi ile bu kaliteyi etkileyen etmenler ve sığırcılıkta suluk yönetimi konularından bahsedilecektir.
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, süt sığırlarının beslenmesi, dana ve düvelerin beslenmesi, süt sığırlarında üreme, buzağıların bakım ve beslenmesi, süt sığırlarında beslenme ve metabolizma hastalıkları konuları anlatılacaktır.
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, haylaj yapımında dikkat edilmesi gereken kriterler, haylaj yapımında mekanizasyon olanaklarının kullanımı, haylaj yapımının avantaj ve dezanvantajları, haylaj kaba yem yapma yönteminin diğer yöntemlerle karşılaştırılması, kaba yem kalitesi ve haylaj yapımı uygulama aşamaları anlatılacaktır.
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, bal arısı koloni bireyleri ve önemi, ana arı üretim modelleri, kontrolsüz koşullarda ana arı yetiştirme, kontrollü koşullarda ana arı yetiştirme, yapay tohumlama, ana arının gelişmesine etki eden etmenler konuları anlatılacaktır.
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, sığırcılıkta ve küçükbaş işletmelerinde kayıt tutma, hayvan ıslahı, seleksiyon, seleksiyonun aşamaları, seleksiyon metotları, yetiştirme metotları (saf yetiştirme, akrabalı yetiştirme, melezleme), büyükbaş ve küçükbaş hayvan ıslahında izlenecek yollar hakkında bilgiler verilecektir.
Hayvancılık ile uğraşan yetiştiricilerimizin, hayvan refahı ve önemi
hakkında bilgi düzeylerini arttırmak ve farkındalık sahibi olmalarını
sağlayarak, hayvanlarını fiziksel ve zihinsel olarak daha sağlıklı bir şekilde
yetiştirilmesini sağlamak, dolayısıyla daha sağlıklı, verimli ve karlı bir hayvancılık
yapmalarına katıda bulunmaktır
Süt Sığırcılığı ile uğraşan yetiştiricilerimizin, dünyada ve ülkemizde
sürü yönetimi konusunda uygulanan ve geliştirilen teknolojiler ve önemi
hakkında bilgi düzeylerini arttırmak ve farkındalık sahibi olmalarını
sağlamak, dolayısıyla işletmelerimizin sürdürülebilir, verimli ve karlı bir
hayvancılık yapmalarına katıda bulunmak hedeflenmiştir.
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, arıların ürettiği besinler, arıların geleceği, ülkemizin arıcılıkta dünyadaki yeri, arı yetiştiricilerimizin en temel sorunları, tüketicilerin bal ve arı ürünleri konusunda dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verilmektedir.
Hayvansal Üretim
Parazitin tanımı, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta ükemizde görülen önemli paraziter hastalıklar, paraziter hastalıklarla mücadele yöntemler, paraziter hastalığın vermiş olduğu ekonomik kayıplar...
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, buzağıların barındırılması için dünyada kabul görmüş sistemler, buzağı döneminde bakım, buzağıların sağlıklı kalması için yapılması gerekenler, kolostrum veya ağız sütünün tanımı, buzağıları beslerken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verilmektedir.
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, tavukçuluk, yumurta tavukçuluğu, yumurtanın beslenmedeki önemi, yumurtada sağlık standartları, yumurta tavuğu yetiştirme sistemleri, gezen tavuk yumurtasının sağlık ile ilişkisi ve hayvan refahı konularından bahsedilmektedir.
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, ülkemizde kaz yetiştiriciliğinin durumu, kaz yetiştiriciliğinin diğer kanatlı hayvanlara göre avantajları, ülkemizdeki yerli ve yabancı kaz ırkları, kaz etinin ve yumurtasının besleyici özelliği, kazdan elde edilen ürünler ve kullanıldığı sektörler konularından bahsedilmektedir.
Hayvansal Üretim
Arıların polinasyona (tozlaşma) etkisi, arılarda iş bölümü, arıların narkotik ve hastalıkları belirleme özellikleri, arı ürünlerinin değeri, balın donmuş olması neyi ifade eder, balın kalite parametreleri, arıcılığın ülkemizdeki genel durumu...
Hayvansal Üretim
Veteriner hekimlikte ilaç kullanımı, kalıntı kavramı ve halk sağlığı açısından önemi, Ulusal kalıntı izleme planı, antibiyotik direnci ve direnci önlemek için yapılabilecekler, antibiyotiklere alternatif uygulamalar...
Hayvansal Üretim
Süt sığırlarının beslenmesinde dikkat edilmesi gereken dönemler, süt sığırlarında karşılaşılan metabolik problemler, çiftlik koşullarında yemleme sistemi, buzağılarda ağız sütünün önemi...