
23 Courses
Hayvansal Üretim
Bu eğitimde, sığırcılıkta ve küçükbaş işletmelerinde kayıt tutma, hayvan ıslahı, seleksiyon, seleksiyonun aşamaları, seleksiyon metotları, yetiştirme metotları (saf yetiştirme, akrabalı yetiştirme, melezleme), büyükbaş ve küçükbaş hayvan ıslahında izlenecek yollar hakkında bilgiler verilecektir.
Hayvancılık ile uğraşan yetiştiricilerimizin, hayvan refahı ve önemi
hakkında bilgi düzeylerini arttırmak ve farkındalık sahibi olmalarını
sağlayarak, hayvanlarını fiziksel ve zihinsel olarak daha sağlıklı bir şekilde
yetiştirilmesini sağlamak, dolayısıyla daha sağlıklı, verimli ve karlı bir hayvancılık
yapmalarına katıda bulunmaktır
Süt Sığırcılığı ile uğraşan yetiştiricilerimizin, dünyada ve ülkemizde
sürü yönetimi konusunda uygulanan ve geliştirilen teknolojiler ve önemi
hakkında bilgi düzeylerini arttırmak ve farkındalık sahibi olmalarını
sağlamak, dolayısıyla işletmelerimizin sürdürülebilir, verimli ve karlı bir
hayvancılık yapmalarına katıda bulunmak hedeflenmiştir.
Hayvansal Üretim
Doç Dr. Aslı ÖZKIRIM
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi
Arıların ürettiği besinler, arıların geleceği, ülkemizin arıcılıkta dünyadaki yeri, arı yetiştiricilerimizin en temel sorunları, tüketicilerin bal ve arı ürünleri konusunda dikkat etmesi gereken hususlar...
Hayvansal Üretim
Parazitin tanımı, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta ükemizde görülen önemli paraziter hastalıklar, paraziter hastalıklarla mücadele yöntemler, paraziter hastalığın vermiş olduğu ekonomik kayıplar...
Hayvansal Üretim
Prof. Dr. Fatin CEDDEN
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi
Buzağıların barındırılması için dünyada kabul görmüş sistemler, buzağı döneminde bakım, buzağıların sağlıklı kalması için yapılması gerekenler, kolostrum veya ağız sütünün tanımı, buzağıları beslerken dikkat edilmesi gereken hususlar...
Hayvansal Üretim
Prof. Dr. Zehra BOZKURT
Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi
Tavukçuluk, yumurta tavukçuluğu, yumurtanın beslenmedeki önemi, yumurtada sağlık standartları, yumurta tavuğu yetiştirme sistemleri, gezen tavuk yumurtasının sağlık ile ilişkisi, hayvan refahı...
Hayvansal Üretim
Doç. Dr. Mehmet Akif BOZ
Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi
Ülkemizde kaz yetiştiriciliğinin durumu, kaz yetiştiriciliğinin diğer kanatlı hayvanlara göre avantajları, ülkemizdeki yerli ve yabancı kaz ırkları, kaz etinin ve yumurtasının besleyici özelliği, kazdan elde edilen ürünler ve kullanıldığı sektörler...
Hayvansal Üretim
Arıların polinasyona (tozlaşma) etkisi, arılarda iş bölümü, arıların narkotik ve hastalıkları belirleme özellikleri, arı ürünlerinin değeri, balın donmuş olması neyi ifade eder, balın kalite parametreleri, arıcılığın ülkemizdeki genel durumu...
Hayvansal Üretim
Veteriner hekimlikte ilaç kullanımı, kalıntı kavramı ve halk sağlığı açısından önemi, Ulusal kalıntı izleme planı, antibiyotik direnci ve direnci önlemek için yapılabilecekler, antibiyotiklere alternatif uygulamalar...
Hayvansal Üretim
Süt sığırlarının beslenmesinde dikkat edilmesi gereken dönemler, süt sığırlarında karşılaşılan metabolik problemler, çiftlik koşullarında yemleme sistemi, buzağılarda ağız sütünün önemi...
Hayvansal Üretim
Kene biyolojisi, ekolojisi, morfolojisi, kene popülasyon dinamiği, kenelerle taşınan hastalıklar, vektör keneler, KKKA salgınları ve risk analizi, kenelerden korunma, kene tutması durumunda yapılması gerekenler, kene aşıları, ilaçlama, biyolojik mücadele...
Hayvansal Üretim
Hayvansal Üretim
Dr. Erkan SAY
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Veteriner Hekim
Embriyo transferinin tanımı, embriyo transferi yapılırken hangi yolların izlendiği, avantajları...
Hayvansal Üretim
Prof. Dr. Serap GÖNCÜ
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi
İşletmelerde sağlıklı buzağı elde etmek için yapılması gerekenler, buzağı kayıplarının belli başlı nedenleri ve kayıpları önlemek için yetiştiricinin yapması gerekenler, buzağı kayıp oranı, ağız sütü, buzağıların beslenmesi, bakımı..
Hayvansal Üretim
Prof. Dr. İbrahim AK
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi
Organik tarım ve organik tarımda hayvancılığın yeri ve önemi, organik hayvancılık yapmak için gerekli koşullar, organik hayvancılıkta üretimde öncelikli ürünler ve tüketimde öncelikli hedef kitle...
Hayvansal Üretim
Murat SARAÇ
Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Veteriner Hekim
Hayvanlardan İnsanlara bulaşan, zoonoz olarak isimlendirilen hastalıklar ve bunların önemine dair bilgiler sunulmaktadır..
İlker KURT
Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü Veteriner Hekim
Ağız sütü nedir, ağız sütü kalitesinin önemi, sınıflandırılması, refraktometre ile ağız sütü kalitesinin ölçülmesi..
Bu eğitimde, süt sığırlarında memenin yapısı, meme savunma sistemleri, memede süt üretimi, mastitis, mastitise neden olan etmenler, sütte somatik hücre sayısı ve mastitese karşı alınabilecek önlemler anlatılmaktadır.
Bu eğitimimizde hayvancılıkta buzağıların önemi, buzağıların beslenmesi, buzağılarda ishaller ve nedenleri, buzağılarda elektrolit besleme yönteminden bahsedilecektir.